Foto / La Cornești a fost dezvelită o piatră comemorativă, dedicată unui doctor

La finele lunii mai, în orașul Cornești a fost dezvelită o piatră comemorativă, dedicată doctorului Boris Balan, „pentru o viață dedicată sănătății oamenilor”.
Inițiativa a aparținut unui grup de colegi, prieteni și foști pacienți ai doctorului.

Zeci de corneșteni s-au adunat pe aleea din curtea fostului spital raional din orașul Cornești, unde Boris Balan a muncit din 1978 până prin anii 2010. În acea perioadă, dar și mai târziu, nu a existat locuitor din orașul Cornești, din zona Culei și chiar din Ungheni, precum și din multe alte localități, care să nu fi auzit de Boris Balan. Zile întregi, 24 din 24 de ore, dânsul era la spital, alături de micii săi pacienți. Ușa locuinței sale era deschisă mereu pentru cei ce aveau nevoie de ajutor. A ajutat chiar și atunci când se afla în stare gravă pe patul de spital.
A salvat mii de vieți. Uneori, și atunci când nimeni nu mai credea în vreo minune.

Nu întâmplător, mulți dintre cei prezenți la eveniment, au povestit cu lacrimi în ochi istoriile lor de viață sau ale copiilor lor, salvați de doctorul Boris Balan.

Primara orașului Cornești, Vera Buga, a amintit asistenței că, acum doi ani, în semn de recunoștință, o stradă din localitate a fost numită Boris Balan. Iată că acum, prin contribuția unui grup de oameni frumoși, a fost instalată și o piatră comemorativă, care ar putea constitui și un prim-pas pentru transformarea aleii respective într-o alee a Recunoștinței.
Potrivit profesoarei Antonina Negară, la Gimnaziul „Dimitrie Cantemir” din orașul Cornești a fost creată și o galerie a personalităților corneștene, printre care se regăsește și Boris Balan.

La evenimentul de dezvelire a pietrei comemorative au fost prezenți soția doctorului, Zinaida Balan, și feciorul său Vladimir, stabiliți cu traiul la Chișinău.

Pe 24 mai 2023, doctorul Boris Balan ar fi împlinit 69 de ani. Cu aproape trei ani în urmă a fost răpus de Covid. Dânsul însă va trăi veșnic în memoria celor care l-au cunoscut și l-au apreciat.

Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *