5 iunie – Ziua mondială a Mediului. Cum va fi sărbătorită la Ungheni

Imagine simbol: moldsilva.gov.md

Ziua mondială a Mediului este marcată anual la 5 iunie. Prin aceasta ONU încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi, în acelaşi timp, să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens, scrie tvrmoldova.md. 

Cu această ocazie Ministerulu Mediului organizează un șir de activități inclusiv și în raionul Ungheni. Astfel pe 9 iunie vor avea loc drumeții pe traseul turistic Rezervația Științifică „Plaiul Fagului” în localitate Rădenii Vechi începând cu ora 12.00 iar pe 14 iunie va avea loc „Ziua ușilor deschise” la Stația Meteo din Cornești.

Desfăşurată anual sub coordonarea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, din 1973, Ziua mondială a Mediului a devenit un prilej important pentru promovarea mediului şi este sărbătorită de milioane de oameni din întreaga lume.
În mesajul său consacrat Zilei mondiale a Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, ministru al Mediului, a menționat că tema protejării mediului nu este o monedă politică, ci un subiect care trebuie să unească cetățenii Republicii Moldova, indiferent de preferințele lor politice.

La 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua mondială a Mediului şi îndeamnă guvernele şi alte instituții să întreprindă în această zi activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *