Record în sesiunea de BAC din acest an: 47 de elevi din Ungheni vor obține nota „10” din oficiu

Pentru examenul de bacalaureat din 2023, 45 de elevi din Ungheni și alți 3 din Călărași vor obține nota „10” din oficiu la limba străină. Aceștia au promovat, pe parcursul anilor de studiu, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine.

Astfel, de la Liceul ”Vasile Alecsandri” (or. Ungheni) sunt 33 de elevi care vor primit nota „10” din oficiu, de la Liceul ”Gheorghe Asachi(or. Ungheni) – 4 elevi, de la Liceul „Alexandr Pușkin” (or. Ungheni) – 4 elevi, de la Liceul ”Mihai Eminescu” (or. Ungheni) – 3 elevi, Liceul ”Ion Creangă” (or. Ungheni) – 1 elev.  Iar de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” din or. Călărași sunt 3 elevi care vor obține nota „10” din oficiu.

Totodată, alți doi elevi, unul de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni și altul de la Liceul „Alexandr Pușkin” din Ungheni, vor obține nota „10” din oficiu pentru performanțele obținute la olimpiadele republicane la geografie și limba de instruire (rusă).

Spre comparație, menționăm că în 2020, 16 elevi din Ungheni au primit nota 10 „din oficiu” la examenul de bacalaureat, iar în 2021 – 13 elevi din Ungheni și 9 din Călărași.

În total, în acest an, la nivel național, vor obține nota „10” din oficiu 2192 de elevi. Numărul de candidați care beneficiază de această facilitate este cel mai mare din ultimii nouă ani, informează Ministerul Educației și Cercetării. Astfel, în sesiunea de bacalaureat din anul trecut, nota „10” din oficiu la proba de examen la limba străină au obținut 1.596 candidați, în sesiunea 2021 – 1.299, iar în sesiunea 2020 – 1.349. În 2015, când a fost instituită această practică, 229 de elevi au avut nota maximă la proba de limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat, în baza certificatelor ce atestă competențele lingvistice.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *