Peste 34 mii de elevi din țară au fost instruiți în domeniul bazelor securității vieții

Sursa foto: IGSU

Peste 34 mii de elevi din instituțiile de învățământ din Republica Moldova au fost instruiți în domeniul bazelor securității vieții. Activitățile au fost realizate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în toate raioanele din țară, iar scopul acestora a ținut de pregătirea copiilor în reacționarea corectă în situații excepționale.

Pentru ca cei mici să fie mai protejați în situații de criză, în școlile din țară au fost desfășurate 79 de aplicații demonstrative. În cadrul exercițiilor au fost simulate scenarii privind evacuarea în siguranță, în caz de situații excepționale, precum și modul de acțiune și comportament în diferite situații de risc. Pentru ca cei mici să fie ghidați corect într-o situație de criză, au fost instruiți și 6491 de învățători și profesori. Activitățile au fost realizate preponderent în lunile aprilie și mai al acestui an.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost acordată o atenție sporită securității copiilor din instituțiile de învățământ din întreaga țară. Odată cu începerea anului școlar din septembrie 2022 au fost efectuate evaluări a instituțiilor publice la capitolul sistemelor de încălzire. Totodată elevii școlilor și liceelor din țară au avut parte de mai multe campanii de informare legate de prevenirea riscurilor cu implicarea celor mici.

De asemenea salvatorii și pompierii au informat micuții despre riscurile jocului cu focul, pericolul scăldatului în lacuri și râuri neautorizate și neamenajate, mersul la scăldat de unii singuri, aflarea în locuri necunoscute, dar și riscurile jocului pe șantiere. Mai mult, pentru informarea celor mici, angajații IGSU le-au organizat activități interactive, dar și jocuri utile pentru a deprinde principiile generale ale bazelor securității vieții.

Reprezentanții IGSU menționează că activitățile de prevenire vor continua pe tot parcursul perioadei estivale, iar scopul acestora este de a evita și a preveni riscurile cu implicarea copiilor. Potrivit IGSU în urma campaniilor și activităților de prevenire, realizate de specialiști, mai puțini copii au avut de suferit în urma situațiilor excepționale. Astfel o diminuare simțitoare a fost înregistrată la capitolul intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Dacă în anul 2020, 42 de copii au suferit din cauza intoxicațiilor, atunci în anul 2022, cifra acestora a fost diminuată fiind înregistrate 28 de cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon în rândul copiilor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *