Pelemeni cu salmonela. ANSA atenționează cetățenii să returneze produsul

Sursa foto: ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, conform raportului de încercări eliberat de către Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, în probele de pelmeni ”Siberiene” a fost depistată Salmonela (Salmonella Infantis).

Astfel, importatorul produsului, recheamă de la distribuitori şi din rețeaua de comerț toate loturile de pelmeni ”Siberiene” cu data producerii 30.03.2023, care expiră la data de 26.09.2023.

Informații despre produs:

Denumire: Pelmeni ”Siberiene”/Пельменi ”Cибiрськi”; Masa: acestea sunt comercializate în vrac, în cutii de 6 kg; Data producerii şi expirării: 30.03.2023 – 26.09.2023;

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *