O expoziție de fotografii, semnate de ungheneanul Vasile Șoimaru, a fost inaugurată în Parlament

Săptămâna trecută, la Parlament a fost inaugurată o expoziție de fotografii semnate de deputatul Vasile Șoimaru, cu genericul „33 + 3 + 3 poeme în imagini”. Expoziția marchează cei 33 de ani de la primele alegeri parlamentare care au avut loc în Republica Moldova, scrie tvrmoldova.md.

Colecția de fotografii, realizate pe parcursul a circa 30 de ani, conține peisaje rurale pitorești, sate tradiționale, locuri de interes cultural din diferite localități ale Republicii Moldova. De asemenea, alături de fotografii sunt expuse și documente istorice, care atestă începuturile activității legislativului, marcând astfel o etapă importantă în evoluția instituției parlamentare și în procesul democratic al R. Moldova.

„Sunt pasionat de fotografie de aproape 30 de ani. În toți acești ani am acumulat multe fotografii, am realizat mai multe expoziții. Ceea ce vedeți aici pare o simplă expoziție de fotografii, dar printre ele veți descoperi și documente istorice care atestă începuturile activității Parlamentului”, a menționat deputatul Vasile Șoimaru.

Deputatul Vasile Șoimaru s-a născut pe 30 aprilie 1949, în comuna Cornova, raionul Ungheni. Vasile Șoimaru este conferențiar universitar, doctor în economie, membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, semnatar al Declarației de independență și a fost ales deputat în trei legislaturi.

Expoziția este organizată cu ocazia Zilei Parlamentului, marcată anual la data de 23 mai și va fi deschisă până la mijlocul lunii iunie.

Menționăm că Parlamentul organizează azi, 29 mai, Ziua Ușilor Deschise. Instituția își va deschide ușile pentru toți doritorii, iar Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu alți deputați vor fi ghizii oamenilor care vor veni să viziteze legislativul. Însoțiți de deputații-ghizi, doritorii vor vizita sălile din Parlament în care se iau decizii importante pentru viitorul cetățenilor. Traseul turului ghidat include sala de ședințe plenare, sala Europa, Muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *