Muzeul „Casa Părintească” din Palanca va organiza Noaptea Muzeelor

Sursa foto: Muzeul ”Casa Părintească” Palanca

Muzeul „Casa Părintească” din Palanca va organiza, pe 13 mai, noaptea Muzeelor. Organizatorii anunță că va fi o seară plină de surprize, cu un program interactiv, care vă va purta printre stilurile muzicale și expoziții tematice.

Startul va fi dat la ora 17:00, iar intrarea va fi liberă. Programul va include: Expoziţie cu atelier de ouă încondeiate; Expoziție cu atelierul panuşitelor de la Săseni; Program de cântece Pascale; Prezentarea Vinurilor Artizanale; Atelier de creație cu genericul ”Explorarea universului muzical” cu fanfarele de la sat; Târgul deliciilor palancene precum și un foc de tabără unde meșterii populari vor depăna amintiri.

Evenimentul de la Palanca va culmina cu expoziția felinarelor și lămpilor epocale din satul Palanca și muzeul „Casa Părintească” în poze epocale.

Noaptea Muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

Începând cu anul 2005 acest eveniment se desfășoară pe durata nopții și se adresează tinerilor și familiilor ce își fac program în această perioadă, renăscând sub denumirea actuală – „Noaptea Muzeelor” și extinzându-se în toată Europa.

Sursa foto: Muzeul ”Casa Părintească” Palanca

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *