FOTO / Picii de la grădinița „Steluța” au marcat 160 de ani de la fondarea Crucii Roșii din Moldova

Societatea de Cruce Roșie și semilună Roșie din Moldova a împlinit 160 de ani de la fondare. Iar preșcolarii de la Grădinița Nr. 9 „Steluța” din municipiul Ungheni au marcat această zi prin diverse activități.

Îmbrăcați în tricouri ce aveau imprimat semnul distinctiv al Crucii Roșii, iar în mâini câte un balon, cei 73 de copii din grupele pregătitoare au marcat această zi printr-un flashmob, unde au dansat și au cântat. „La necaz și la nevoi, Crucea Roșie e cu noi” – a fost mesajul transmis de către copiii care s-au aliniat conform simbolului Crucii Roșii.

„Anual, la data de 8 mai se marchează Ziua Internațională a Crucii Roșii. În fiecare an, această zi încercăm să o marcăm în diferite moduri. Anul acesta am decis să o desfășurăm la grădinița „Steluța” prin activități de dans, cântec și multă voie bună. Acești copii vor deveni viitorii voluntari ai Crucii Roșii, de aceea e bine de mici să-i informăm despre această organizație”, afirmă Elena Gavrișov, directoarea Crucii Roșii, filiala Ungheni.

„Ne-am gândit să promovăm această zi pentru a valorifica copiilor calități cum ar fi bunătatea, să fie de ajutor și să cunoască despre faptul că, oricând și oriunde nu s-ar afla, să apeleze la Crucea Roșie, fiindcă ea este cea mai bună organizație din lumea întreagă”, menționează Tatiana Uzdriș, educatoare.

Valeria Burlacu, elevă în clasa VIII-a la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni, este voluntară a Crucii Roșii, deja de un an. A fost implicată în diverse acțiuni de caritate, pentru ajutorarea familiilor nevoiașe. „Consider că este o activitate importantă ceea ce facem noi astăzi, deoarece informăm copiii despre specificul Crucii Roșii, cum ar putea să apeleze la această organizație, dar și ce acțiuni se întreprind, în primul rând. Pot afirma că mi-a plăcut experiența trăită alături de copii, mai ales că am frecventat și eu această grădiniță și, chiar îmi era dor să văd în ce activități mai sunt antrenați copiii”, afirmă voluntara.

Societatea de Cruce Roşie din Moldova este o organizaţie de binefacere, membru al Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, care întruneşte 186 Societăţi Naţionale şi peste 500 milioane de membri.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *