Fiscul reduce controalele operative și intensifică alte măsuri de verificare

Imagine simbol, sursa: voceabasarabiei.md

Serviciul Fiscal de Stat va reduce în perioada următoarelor luni numărul de controale fiscale efectuate prin metoda de verificare operativă, acestea urmând a fi planificate doar în temeiul petițiilor, sesizărilor parvenite la Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat, precum și în contextul combaterii activității ilicite.

Totodată, autoritatea fiscală va întreprinde mai multe activități care au drept scop intensificarea măsurilor de conformare benevolă a contribuabililor.

Conform informațiilor, în perioada sezonului estival, vor fi monitorizați agenții economici din următoarele domenii: zonele de agrement, producătorii de bere, comercianții de cafea și înghețată, extragerea resurselor minerale.

De asemenea, vor fi întreprinse măsuri privind identificarea spațiilor amenajate pentru comercializarea cărnii în stare proaspătă și a peștelui viu pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea excluderii riscului de desfășurare a activității de întreprinzător fără înregistrarea corespunzătoare.

În contextul activităților de conformare benevolă, SFS implementează un program de conformare voluntară în privința contribuabililor din domeniul HORECA, și anume a agenților economici care prestează servicii de alimentație publică. Acțiunile preconizate nu au un caracter punitiv, respectiv nu sunt aplicate careva sancțiuni.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *