De ce este bine să ai o pisică în casă. Beneficiile sănătoase pe care le oferă

Imagine simbol, sursa: editiadedimineata.ro

Deși pisicile nu sunt la fel, în general, sunt creaturi uimitoare, care au multe de oferit prietenilor lor umani. Felinele aduc beneficii psihologice și fizice proprietarilor lor. Dar ce se întâmplă cu adevărat când îți mângâi prietenul blănos? Toată lumea știe că mângâierea unei pisici face foarte mult bine. Dar te-ai întrebat vreodată mai exact ce beneficii îți aduce?

Indiferent dacă știi sau nu, prietenul tău cu patru picioare poate fi motivul pentru care ești fericit, lipsit de stres și sănătos mental, scrie sinteza.org.

Potrivit unui  studiu, doar vizionarea videoclipurilor cu pisici pe internet poate stimula energia și poate oferi  emoții pozitive. Mângâierea pisicii îmbunătățește starea generală de bine. Un studiu australian a constatat că proprietarii de pisici au șanse de a avea o sănătate psihologică mai bună decât oamenii care nu dețin animale de companie. În mod similar, îngrijirea pisicii și mângâierea acesteia te pot face să te simți împlinit și mulțumit și să reduci nivelul de stres, așa cum se arată în acest studiu.

În plus, când te joci cu o pisică sau atunci când o mângâi se eliberează mai mulți hormoni ai fericirii. De fapt, pisicile ajută la ameliorarea stresului, iar mângâierea lor oferă proprietarilor lor efecte anti-anxietate.

Mai mult, torsul unei pisici este terapeutic pentru oameni. Este un sunet foarte reconfortant care  reduce stresul. Torsul pisicilor se situează între 25 și 150 Hz, ceea ce are un impact pozitiv asupra sănătății noastre generale.

Ce se întâmplă cu pisica ta când o mângâi?

În primul rând, trebuie să știi că pisica ta tolerează mângâierile doar dacă le cere ea. Mângâierea este ca un fel de masaj pentru felina ta și îi permite să stabilească o legătură strânsă cu tine. De asemenea, este posibil să o mângâi folosind o perie specială care să o scape de părul care cade.

Pisicile sunt animale foarte afectuoase și pot reduce sentimentele de singurătate împlinindu-ți nevoia de companie. Potrivit  revistei științifice, Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology, există o asociere între deținerea unui animal de companie, singurătate și izolarea socială.

Într-adevăr, pisicile intră în contact cu stăpânii lor și îi privesc în ochi, ceea ce creează un fel de conexiune similară cu interacțiunile umane. Prin urmare, pisicile pot ajuta oamenii care suferă de singurătate să se simtă mai puțin singuri și să își stabilească obiective în viață.

Pisica te ajută să-ți crești stima de sine. Potrivit unui studiu al Asociației Americane de Psihologie, proprietarii de pisici au o stimă de sine mai mare decât cei care nu o au pisici. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că pisicile oferă sprijin social, care îi ajută pe oameni să facă față mai bine problemelor. Într-adevăr, animalele de companie pot ajuta oamenii să se simtă mai bine după ce au fost respinși. Dacă vei adopta un prieten cu patru picioare și să îți vei extinde familia, vei fi doar un câștigător.

Expresul.md 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *