Autoritățile moldo-române iau atitudine pentru a fluidiza traficul în vamă pe perioada mini-vacanței

Vama Sculeni. Imagine simbol

Autoritățile moldo-române au aprobat măsuri pentru fluidizarea traficului la frontieră în perioada minivacanței din 6-9 mai și în preajma evenimentului Marea Adunare Națională „Moldova Europeană” din 21 mai, transmite moldpres.com

Potrivit Poliției de Frontieră, s-a stabilit suplinirea numărului de angajați din prima linie de control și a numărului de echipamente speciale, folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere (disponibilitatea tuturor pistelor de control), inclusiv la necesitate aplicarea procedurii „REVERS” – redirecționarea traficului pe sensul opus de deplasare.

Totodată, familiile cu copii minori și persoanele cu nevoi speciale vor avea prioritate la trecerea hotarului. Va avea loc monitorizarea permanentă a situației operative și acumularea informației pentru realizarea măsurilor pro-active în scopul asigurării fluidizării fluxului de transport și pasageri.

De asemenea, pentru susținerea participanților la traficul transfrontalier, polițiștii de frontieră recomandă cetățenilor: verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează hotarul, tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. Persoanele sunt îndemnate să consulte aplicația „Traficul online” de pe pagina web a Poliției de Frontieră, pentru a cunoaște în timp real situația din punctele de trecere.

La fel, Call Centru Linia Verde al Poliției de Frontieră este funcțional 24/24 și poate fi contactat la nr: + 373 22 259 717, unde cetățenii au posibilitatea să primească o consultație vizavi de situația la hotar, regulile de trecere și alte informații de ordin public.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *