Cum vor funcționa aeroportul și posturile vamale în perioada summitului

Imagine simbol, sursa: diez.md

Aeroport

Poliția informează că parcarea auto din preajma Aeroportului Internațional Chișinău activează în regim special.

În perioada 1 iunie (ora locala 00:01) – 2 iunie (ora locala 07:00), Aeroportul Internațional Chișinău este declarat zonă temporar restricționată. Publicul larg nu va avea acces în zona aeroportului.

În perioada 28.05 – 02.06 (până la 07.00 ora locală) accesul în parcare va fi interzis pe toate nivelele. Mașinile parcate până pe 28 mai, vor putea fi recuperate până pe 31 mai, ora 23:00 sau după 2 iunie, ora 07:00.

Menționăm că, în perioada 1-2 iunie, șpațiul aerian al Republicii Moldova va fi parțial închis. Anunțul a fost făcut de către Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC). Măsurile drastice de securitate au fost luate din cauza celei de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, care va avea loc la Chișinău.

„Vor fi permise doar câteva zboruri preautorizate. Aviația generală va fi și ea oprită, deoarece zborurile de clasa G vor fi complet închise în perioada 1-2 iunie, cu excepția aeronavelor care vor transporta delegații la summit”, se spune în mesaj.

Posturile vamale de frontieră terestră

În contextul multiplelor întrebări din partea persoanelor fizice referitor la programul de lucru al posturilor vamale de frontieră terestre în perioada desfășurării „Summitului Comunității Politice Europene”, Serviciul Vamal informează că, toate posturile vamale de frontieră terestre vor activa în regim ordinar.

”În această ordine de idei, recomandăm călătorilor să prezinte înțelegere, dar și să diversifice alegerea punctelor de trecere/posturilor vamale, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele”, scriu reprezentanții Serviciului Vamal.

În ajutor este aplicația de pe pagina Serviciului Vamal ”Traficul on-line în posturile vamale de frontieră”. Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, deoarece au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

Totodată, pentru persoanele care intenționează să traverseze prin posturile vamale de frontieră, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 78 8888), unde acestea pot solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală, precum și pot semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționarii vamali.

Vedeți AICI cum vor circula trenurile în această perioadă.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *