Biblioteca din Drujba – câștigătoare în cadrul campaniei naționale „Cartea Deschisă”

Biblioteca publică din localitatea Drujba se află în topul celor 5 biblioteci din țară care au fost desemante câștigătoare în cadrul campaniei naționale „Cartea Deschisă”. Această campanie a fost lansată pe 14 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, de către Ministerul Culturii și Președinția Republicii Moldova. Atunci, tinerii, adolescenții, bibliotecarii și toți iubitorii de lectură au fost încurajați de Maia Sandu să lanseze Cluburi de Lectură.

Astfel, începând cu luna februarie, la biblioteca Drujba activează Clubul de lectură ,,Universul lecturii”, care este format din două grupuri de copii. Primul grup este constituit din elevii cu vârsta cuprinsă 8-10 ani și au activitatea în fiecare zi de marți. Al II-lea grup sunt copii cu vârsta cuprinsă între 11-15 ani care au parte de activitate în fiecare zi de joi.

Potrivit Elenei Cebotaru, șefa bibliotecii, scopul acestui club de lectură este: dezvoltarea competențelor de lectură, cultivarea în rândul elevilor a plăcerii de a citi şi conştientizarea de către aceştia a importanţei pe care o are lectura în construirea şi desăvârşirea personalităţii lor, receptarea lecturii ca model de conduită intelectuală.

În cadrul clubului se defășoară activități de promovarea a lecturii, cum ar fi: Povestea cărții, Cartea – prietena copiilor, Cartea – personajelor îndrăgite. „De asememenea, în cadrul acestor activități, copii primesc o listă de 5-6 cărți și selectează cartea preferată din cele 5 propuse prin vot și apoi se desfășoară activități pe baza acestei cărți. Fiind utilizate metode ca lectura pasajelor preferate din carte, povestirea pasajului preferat, realizarea unui desen cu personajul preferat, completarea planșei ,,Harta lecturii” sau  înscenarea unui pasaj din carte”, a spus Elena Cebotaru.

Menționăm că în această campanie, partener este și un magazin online de carte care a oferit în dar 1000 de cărți care urmau să fie împărțite între cinci cluburi de lectură din țară. Bibliotecii din localitate Drujba i-au revenit 200 de cărți care urmează să ajungă în scurt timp.

Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *