ANRE va putea modifica în procedură accelerată tarifele la gaz

Sursa foto: a-tv.md

Comisia pentru Situații Excepționale a decis că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va putea modifica, în procedură accelerată, tarifele la gaz, scrie publika.md.

„Noi am aprobat ca ANRE în procedură accelerată, mai rapid să poată revizui tarifele, să nu ia atât timp cât prevede procedura clasică. Sperăm ca ANRE să intervină în timpii proximi și consumatorii să beneficieze de alte tarife dar nu vom pune presiuni pe ANRE, nu vom face prognoze, nu vom opera cu cifre exacte.”, a mentionat Victor Parlicov, Ministrul Energiei.

Potrivit ministrului, s-a decis că acei consumatori care pleacă din piața reglementată pe cea liberă – trebuie să compenseze devierile.

Acești consumatori vor avea 30 de zile să decidă dacă rămân în piața reglementată și participă la compensarea devierilor sau achită în contul compensării devierilor. Tariful lor se va stabili conform unei formule speciale.

Totodată, Victor Parlicov a subliniat că, până la 30 iunie curent, consumatorii finali  vor putea procura gaze naturale fie de pe piața reglementată, fie de pe cea liberă, dar nu simultan.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *