Zeama moldovenească se află în top 100 cele mai bune supe din lume

Sursa foto: gustosel.wordpress.com

Potrivit unui top realizat de Taste Atlas, zeama moldovenească se află pe locul 95 în top 100 cele mai bune supe din lume, scrie agora.md.

Pe locul întâi în topul celor mai delicioase supe din lume se află – Ramen – o supă de tăiței care a apărut pentru prima dată în Japonia în 1910, când bucătarii chinezi combinau tăițeii cu o supă sărată.

Pe ultimul loc în top s-a clasat Salmorejo – o supă andaluză răcoritoare care se servește în mod tradițional rece. Este deosebit de populară în zilele calde de vară. Supa constă dintr-ul pireu din roșii, pâine, usturoi, ulei și oțet.

Zeama, în traducere textuală are câteva semnificații, una dintre ele fiind: „supă”, „fiertură”. Nutriționiștii spun că zeama este un fel de mâncare destul de caloric, deoarece conține multă proteină de pasăre.

Din străbuni se știe că zeama de casă este un remediu perfect pentru răceală, mahmureală, dar și pentru tratarea problemelor de digestie. Specialiștii în gastroenterologie recomandă servirea acestui fel de mâncare cel puțin o dată la două săptămâni, pentru a nu suprasolicita funcțiile metabolismului. În același timp, zeama nu este recomandată celor care suferă de diabet zaharat sau maladii hepatice.

Dacă planifici să slăbești, zeama, chiar dacă este gătită pe bază de pasăre, nu trebuie să facă parte din meniul tău de bază. Aceasta conține multe proteine de pasăre, iar acestea pot crește masa musculară. Așadar, se recomandă să consumi zeamă o dată la 14 zile și să îți alinți stomacul cu acest deliciu moldovenesc.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *