Casa de Cultură din Sipoteni a fost modernizată

Imagine simbol

Casa de Cultură din Sipoteni a fost modernizată, fiind dotată cu 450 de scaune teatrale și 37 de unități de echipament și tehnică de sonorizare. Acest lucru a fost posibil grație Programului Național „Satul european”.

Investiția de 2,7 milioane de lei a fost făcută de către Guvernul Republicii Moldova și  va aduce beneficii pentru cei 7000 de locuitori, inclusiv pentru cei 466 de membri ai colectivelor artistice.

Acest proiect  permite  organizarea mai multor evenimente culturale și artistice în Casa de Cultură, precum și  asigurarea  nivelului înalt de confort pentru spectatori. ‘’Am aplicat la acest program anume pentru a moderniza casa de cultură, pentru că atât mobilierul, cât și echipamentele de sonorizare earu foarte învechite’, spune Vasile Rață, primarul de Sipoteni.

’’Suntem consumatori extraordinari de cultură aici la Sipoteni și desigur, condițiile prielnice pentru desfășurarea oricărei activități din domeniu sunt mai mult decât necesare. Satul European este o inițiativă extraordinară, mai avem pe lista de așteptare încă multe alte inițiative pe care ne dorim să le implementăm. Ne dorim să dezvoltăm localitatea noastră la cel mai înalt nivel’’, a menționat și Aliona Rău, directoarea Școlii de Arte din localitate.

Proiectul de dezvoltare locală reprezintă un pas important în sprijinirea dezvoltării culturale a comunității locale. Eforturile depuse de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale prin ONDRL pentru îmbunătățirea infrastructurii culturale din 52 de localități, arată angajamentul față de dezvoltarea durabilă și prosperitatea comunităților.

Totodată, Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală subliniază că până în prezent au fost finalizate alte 14 proiecte similare. În total s-au finalizat 93 de proiecte prin Programul „Satul european”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *