Un medic de la Ungheni a fost condamnat pentru malpraxis

Imagine simbol, sursa: BBC

Trei de ani de închisoare, atât riscă un medic, de la Spitalul Raional Ungheni, care a fost condamnat pentru malpraxis, după ce în instituția la care activa a decedat un pacient. Acuzatul deținea funcția de șef al Unității de Primire Urgențe din raionul IMSP SR Ungheni, fiind învinuit de încălcarea din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale, transmite deschide.md.

Potrivit datelor din dosar, învinuitul, aflându-se la data de 09 noiembrie 2018, în serviciul de gardă, nu a apreciat severitatea stării clinice a unui pacient, care s-a adresat la Unitatea de Primiri Urgențe în aceeași zi, aproximativ la ora 21:00, nu a stabilit diagnosticul clinic definitiv, nu a alcătuit şi îndeplinit un plan de examinare şi tratament corespunzător şi l-a plasat pe acesta în secția Psihonarcologie din cadrul spitalului, unde nu a fost supravegheat în dinamică.

Prin urmare, ziua următoare, în jurul orei 00:45 pacientul a decedat în rezultatul unui stop cardiac, cauzat de cardiomiopatie (toxică), pe fundalul stării de ebrietate alcoolice avansate.

Precum afirmă procurorii, medicul a sfidat prevederile legale care reglementează activitatea medicilor, contrar Standardelor și Protocoalelor clinice aprobate de Ministerul Sănătății.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Totodată, se menționează că  executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probă de 3 ani. De asemenea, instanța a dispus încasarea din contul inculpatului în scopul reparării prejudiciului moral și material cauzat prin infracțiune, precum și a compensării cheltuielilor judiciare a sumei de 346.860 de lei.

Învinuitul are interdicția de a părăsi țara, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *