Accidente? Traumatisme? Intervenții ale pompierilor? Vedeți cu ce s-au soldat cele 3 zile de ninsori abundente la Ungheni

Sursa foto: Facebook / Primăria unicipiului Ungheni

Cele 3 zile de ninsori continuie, înregistrate la începutul săptămânii ne-a luat prin surprindere pe toți, inclusiv și autoritățile publice locale, de la care cetățenii cereau drumuri de acces curățite. Muncitorii de la serviciul de salubritate au lucrat non-stop chiar și în acele condiții extrem de nefavorabile. Iar un singur greder și 2 tractoare, plus alte câteva mecanisme au lucrat în permanență, deși afară ningea neîncetat și stratul de zăpada se acoperea foarte repede. Prioritare au fost curățirea căilor de acces spre instituțiile de educație.

Și șoferii au fost luați, desigur prin surprindere, pentru că în zilele când s-au înregistrat în jura de +20 de grade, mulți dintre aceștia s-au găbit să-și echipeze mașina cu anvelope de vară. Iar această grabă a unora dintre ei, s-a soldat și cu câteva accidente.

Potrivit lui Sergiu Noroc, ofițer superior Auto de Stat, în zilele de luni și marți (3 și 4 aprilie) nu a fost înregistrat niciun accident de mașină. În schimb ziua de miercuri, 5 aprilie, între orele 8.00 și 17.00, au fost înregistrate 7 accidente rutiere minore cu tamponări, soldate doar cu prejudicii materiale. Iar în ziua de joi, 6 aprilie, a fost înregistrat doar un singur caz de accident. Cele mai multe accidente s-au înregistrat în orașul Ungheni, urmat și de localitățile Unțești, Frăsinești și Medeleni.

Iar adresări la medicii traumatologi au fost mai puține decât în zilele obținuite, iar pacienți cu fracturi cauzate de căzături în aceste zile nu a fost înregistrați, ne-a spus  Elvira Stati, șef interimar al Spitalului raional Ungheni, nici la spital, nici la Secția Consultativă și nici la Unitatea de Primiri Urgente.

Nici pompierii nu au stat degeaba. Potrivit lui Sergiu Postolachi, șeful Direcției Situații Excepționale Ungheni, în aceste zile s-au înregistrat 6 intervenții: 5 tractări în regiunea Floreni – Sculeni – Cioropcani în urma cărora au fost slavate 15 persoane, dar și o intervenție la o casă multietajată în care exista riscul prăbușirii acoperișului.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *