Podcast / Rodica Gavriliță: ”Poeziile sunt ca și copiii”

În sistemul educațional din Republica Moldova, numele profesoarei de limba și literatura română – Rodica Gavriliță de la liceul ”Mihail Sadoveanu” din Călărași, este înscris de câteva decenii.

E o profesoară cu cărțile în mână, pe față și ai putea crede că ele o caută, de vreme ce Rodica Gavriliță a reușit să-și lase numele ei pe mai multe cărți. A participat, în calitate de expert, la evaluarea manualelor şcolare, este autoare de teste pentru evaluare la Limba și literatura română, este laureată a concursului național Pedagogul Anului. Mai este și autoarea cărților proprii în care își așterne poeziile sale, dedicate mamei, casei părintești, fiilor și fiicelor plecați de acasă…

Este o profesoară mereu în acțiune, iar toate acestea îi solicită multă pregătire. La o discuție cu doamna Rodica Gavriliță, îți dai seama că poezia din sufletul ei o ajută să facă toate acestea. Viața ei e o proză cu mai mult soare, cu mai multe bucurii și ciripit de păsări, exact ca în ziua în care am înregistrat podcastul.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *