Locuitorii satului Frumoasa din raionul Călărași vor avea apă la robinet

Imagine simbol, sursa: telegraph.md

Locuitorii satului Frumoasa din raionul Călărași vor avea apă la robinet. Acest lucru va fi posibil după ce în localitate a fost finalizată construcția apeductului și a stației de tratare a apei. Investiția se ridică la 3,5 mln de lei (175 mii de euro) și a fost făcută în cadrul Programului „Satul european”, transmite moldpres.md.

Astfel, ca urmare a implementării acestui proiect s-a asigurat accesul la apă pentru circa 600 de locuitori din 216 gospodării, principalele instituții publice, complexul monahal și pentru mai mulți agenți economici.

La ședința comisiei de recepție la terminarea lucrărilor, directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Mihail Croitoru, a subliniat despre impactul proiectelor asupra calității vieții și sănătății cetățenilor. „Asigurarea cu apă potabilă de calitate a localităților din țară constituie unul din principalele obiective care stau la baza Programului „Satul european”. Construcția sistemelor de aprovizionare cu apă, canalizare și epurare va contribui esențial la diminuarea impactului asupra mediului și îmbunătățirea condițiilor de viață și sănătate ale cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat directorul ONDRL.

Potrivit ONDRL, timp de șase luni de la aprobarea finanțării, au fost implementate 13 proiecte similare de alimentare cu apă.

Programul „Satul european” cuprinde 496 de proiecte și prevede investiții de circa două miliarde de lei, în perioada 2022 – 2023. În total, până în prezent au fost finalizate 89 de proiecte de dezvoltare locală cu valoarea totală de circa 111,8 milioane lei.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *