În 2022, la Ungheni, au fost implementate 21 de proiecte, în valoare totală de peste 255 milioane de lei

Știați că, în anul 2022, în municipiul Ungheni au fost implementate 21 de proiecte, în valoare totală de 255.675.627,53 lei? Jumătate dintre ele – 11 – au fost finalizate, iar 10 sunt în derulare. Per total, în 2022, au fost atrase investiții sub formă de granturi nerambursabile în valoare de 7.314.074,93 lei.

Grație proiectelor implementate, au fost construiți 19,66 km de rețele de distribuție a apei, peste 8 km rețea de canalizare, 3 stații de pompare a apelor uzate, un nou rezervor de apă de 1000 m c. Au fost instalate 1000 de apometre cu citire la distanță.
Tot datorită unor proiecte, a fost modernizat întreg sistemul de iluminat stradal din Ungheni. Două clădiri publice: Liceul „Mihai Eminescu” și Grădinița „Solnîșco”, au fost eficientizate energetic.

A fost reparată capital strada Zamfir Arbore, iar alte peste 25 de străzi – reabilitate. A continuat reparația și amenajarea curților blocurilor de locuit. În 2022, a început construcția și amenajarea pistelor de bicicliști cu o lungime de peste 20 km, au fost amenajate 106 stații de așteptare în Ungheni, a început construcția străzii Boico.

A continuat dezvoltarea sistemului de management al deșeurilor, fiind achiziționate 500 de containere pentru colectarea deșeurilor și 15 coșuri stradale. Au fost instalate camere video la punctele de colectare a deșeurilor și pe autospeciale, au fost efectuate lucrări de reabilitare a infrastructurii bazei ÎM „AVE Ungheni”. Tot în 2022, a fost reabilitat scuarul din fața Primăriei Ungheni, au început lucrările de construcție a unui teren de sport pentru baschet și volei la Stadionul Central.

La parterul Primăriei, a fost amenajat Ghișeul Unic, au fost începute lucrările de construcție a Centrului de Informare Turistică.
Realizarea unor proiecte importante pentru ungheneni continuă. În scurt timp, va fi dat startul altor proiecte la fel de importante și necesare.

De notat că printre partenerii Primăriei Ungheni în realizarea proiectelor se numără atât societatea civilă, cât și autoritățile naționale, donatorii externi (Uniunea Europeană, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională / USAID, Fondul de Solidaritate al Poloniei, Fondul Global de Mediu, Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare etc. ) și orașele înfrățite.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *