Atenție! Pescuitul în râul Prut și lacul Delia sunt interzise

Agenția de Mediu a făcut public ordinul prin care stabilește perioadele de timp în care este interzis pescuitul în Republica Moldova. Astfel, pe râul Prut, pescarii nu vor putea prinde pește timp de 60 de zile, începând cu 9 aprilie; pe fluviul Nistru – în perioada 10 aprilie-15 iunie, iar pe râurile mici din țară perioada de prohibiție a fost stabilită de 82 de zile – între 10 aprilie și 30 iunie, transmite ecopresa.md.

Astfel, prin ordinul din 3 aprilie al Agenției de Mediu:

  • se interzice pescuitul timp de 60 de zile consecutive, în perioada de la 09 aprilie până la 7 iunie 2023 inclusiv, de la intersecția râului Prut cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stînca și în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca până la satul Giurgiuleşti;
  • timp de 67 de zile consecutive, în perioada de la 10 aprilie până la 15 iunie 2023 inclusiv, este interzis pescuitul în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul  Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, și în lacul Cahul;
  • se interzice pescuitul timp de 82 de zile consecutive, în perioada de la 10 aprilie până la 30 iunie 2023 inclusiv, pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bîc şi Botna afluenți ai fluviului Nistru, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nîrnova, Lăpuşna, Sarata, Tigheci afluenți ai râului Prut, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, în bălțile Manta, și pe râurile Cogîlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice artificiale construite pe ele.

Totodată, în obiectivele acvatice piscicole naturale este interzis, în cursul anului, pescuitul: speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova cum ar fii nisetrul, cega, păstruga, morunul, lostrița, văduvița și șalăul vărgat. De asemenea, este interzis pescuitul morunașului în bazinul fluviului Nistru.

Pescuitul în perioada de prohibiție este sancționat cu amenzi de până la 1 000 de lei pentru pescari și până la 15 mii de lei pentru agenții economici. Prinderea peștelui cu instrumente electrice, substanțe narcotice se amendează cu până la 7500 de lei.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *