Un procuror din Călărași este trimis pe banca acuzaților

Sursa foto: Publika.md

Un procuror din Călărași este învinuit de corupere pasivă, astfel că Procuratura Anticorupție a trimis în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale.

Potrivit realitatea.md, cauza penală a fost inițiată în luna decembrie a anului 2022, de către Procurorul General interimar, pe faptul acțiunilor procurorului în Procuratura raionului Călărași, manifestate în pretinderea mijloacelor bănești în schimbul susținerii cererii de reabilitare a unui condamnat, aflată spre examinare pe rolul instanței de judecată.

„Procurorul, urmărind scopul neîndeplinirii acțiunilor în exercitarea funcției sale, manifestate prin neatacarea cu recurs a încheiereii Judecătoriei Strășeni, sediul Central din 8 decembrie 2022, prin care s-a admis cererea denunțătorului, privind reabilitarea judecătorească și anularea antecedentelor penale, a pretins de la acesta, pentru sine, bani ce nu i se cuvin, în suma de 300 Euro”, spun responsabilii.

Mijloacele bănești în sumă de 300 euro au fost transmise procurorului la 9 decembrie 2022, sub controlul organului de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție, acesta fiind reținut în flagrant.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Strășeni, sediul Călărași.

Pentru infracțiunea comisă el riscă pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 400 000 la 500 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *