În primele două luni ale anului 2023, în regiunea Sculeni au fost înregistrate 11 infracțiuni

Imagine simbol. Sursa foto: adevarul.ro

În cadrul ședinței Consiliului Consultativ, care s-a desfășurat în premieră la Sculeni, Vasile Burlacu, șeful interimar al Inspectoratului de Poliție a adus la cunoștință despre situația criminogenă în regiunea Sculeni.

Astfel, potrivit lui, în lunile ianuarie și februarie, din numărul de 70 de infracțiuni înregistrate în raionul Ungheni, 11 au fost comise pe teritoriul sectorului de poliție Nr. 2 – regiunea Sculeni.

De menționat că, administrativ, Inspectoratul de Poliție este constituit din cinci Sectoare de Poliție. Sectorul Nr. 2 îl constituie regiunea Sculeni, în componența căruia intră primăriile comunelor Petrești, Cioropcani, Buciumeni și respectiv, Sculeni.

Potrivit lui Vasile Burlacu, șeful interimar al Inspectoratului de Poliție, după categoriile de infracțiune, două au fost comise contra patrimoniului, se are în vedere 2 acțiuni de furt, una înregistrată în satul Sculeni și alta în satul Cioropcani, 2 infracțiuni contra famililei și minorilor, ambele fiind înregistrate în comuna Petrești (un caz de violență în familie și cel de-al doilea caz, de exercitare necorespunzătoare a obligațiilor părintești), 2 infracțiuni contra sănătății publice și convețuirii sociale (privind circulația ilegală a drogurilor), ambele fiind în satul Sculeni. Patru infracțiuni contra domeniului transportului, este vorba despre 3 cazuri de conducere în stare de ebrietate și un accident rutier soldat cu deces în satul Blîndești. De asemenea, a fost înregistrat și un caz de fals în acte publice în Primăria comunei Cioropcani. De notat că, în Primăria Buciumeni, în cele două luni ale anului 2023, nu a fost înregistrată nici o infracțiune.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *