„Poezia vieții mele”, o primă carte semnată și lansată de ungheneanca Tatiana Cimbriciuc

Tatiana Cimbriciuc

Săptămâna trecută, ungheneanca Tatiana Cimbriciuc, s-a reîntors Liceul „Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni, în care a activat mai bine de 20 de ani în calitate de profesoară de limba franceză. Dar nu pentru a profesa, ci pentru a-și lansa volumul de debut ,,Poezia vieții mele”.

„Versul meu, uneori trist, alteori mai optimist, este făurit cu drag de voi. Poate fiecare se va regăsi într-un vers, dintr-o poezie. Nimic nu are sens, dacă nu atingi inima cuiva. Sunt sigură că veți reuși să găsiți sufletul meu ascuns în „Poezia vieții mele””, a menționat Tatiana Cimbriciuc.

Cartea, care conține cinci capitole, a fost scrisă în timpul pandemiei, spune ea. „În această perioadă, am avut timp suficient ca să creez, deoarece activând la școală, nu am avut posibilitatea să mă dedic totalmente poeziei. În carte am abordat tema dragostei, a mamei și despre viață în general. În această carte, am adunat poezii scrise pe parcursul întregii vieți, multe din ele fiind compuse încă în anii tinereții”, a subliniat dânsa.

Familia a fost cea care a ajutat-o să-și materializeze visul de a scoate de sub tipar cartea. La evenimentul de lansare au fost alături de Tatiana Cimbriciuc rudele, prietenii apropiați, dar și colegii de breaslă. Cuvinte de apreciere la adresa scriitoarei au adus toți cei prezenți, fie prin intermediul poezei, fie prin mesajele de încurajare transmise din suflet. Iar câteva eleve au recitat poeziile care a atins struna sufletului și au scurs lacrimile celor prezenți.

„Asistăm la o lansare de carte foarte frumoasă, în care răsună poezii deosebite. Citind poeziile ei, vă veți convinge de faptul că țineți în mână o carte care reprezintă rodul unei munci migăloase. Eu mă revăd în versul ei. Cred că atunci când veți citi poeziile ei, veți fi cuprinși de diferite trăiri. A scris cu sufletul, a scris cu inima”, a spus Rodica Toma, directoarea Casei Limbii Române, dorindu-i multă inspirație în viitor.

Totodată, Tatiana Cimbriciuc a mai adăugat că, în viitorul apropiat, intenționează să mai scoată un volum de poezii, de această dată pentru copii.

 

 

Tatiana Tesliuc 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *