Moldovagaz a luat Ungheni-Gaz prin surprindere cu o inspecție

În fotografie: Un nou început…

Comisia de lucru Moldovagaz a desfășurat o inspecție „inopinată” la Ungheni-gaz, inclusiv documentația de serviciu din ultimii ani. În urma unui comunicat emis, la baza acestei proceduri au stat acuzațiile parvenite din partea unui deputat la adresa conducerii întreprinderii. Conform parlamentarului, este vorba de folosirea abuzivă a resurselor acesteia, exprimate în cadrul audierilor parlamentare privind auditul Curții de Conturi, scrie Moldovagaz. 

Inspecția a constatat că în perioada anilor 2019-2022 SRL Ungeni-gaz nu a avut relații financiar-economice cu SRL „Seveliv-gaz”, nu i-a transmis în locațiune spații și nu a transferat echipamente specializate pentru utilizare.

Totodată, conform Moldovagaz s-a confirmat că conducerea și angajații companiei de distribuție a gazelor naturale respectă cu strictețe programul de lucru stabilit și nu prestează servicii sau alte activități în favoarea unor persoane fizice sau juridice terțe în timpul orelor de lucru.

Inspecțiile periodice ale întreprinderilor din grupul companiilor „Moldovagaz” sunt efectuate de către Secția audit intern și control în mod regulat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *