În apropierea instituțiilor de menire socială vor fi amenajate treceri de pietoni speciale

Administrația de Stat a Drumurilor  a elaborat două scheme-tip de treceri pietonale, coordonate cu Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP), ce vor fi construite/amenajate în proximitatea instituțiilor de menire socială – grădinițe, școli, licee, spitale, transmite MOLDPRES.

Acestea fac parte din activitățile de îmbunătățire și creștere a gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice naționale, prin implementarea măsurilor tehnice care au ca scop reducerea numărului de accidente. „Obiectivul principal în implementarea acestor acțiuni are drept scop obligația conducătorilor auto de a reduce viteza de circulație până la 30 km/h”, indică ASD.

Conform schemelor, trecerile pietonale urmează să fie construite de către S.A „Drumuri” din teritoriu în zonele unde fluxul de pietoni este sporit sau în preajma instituțiilor de învățământ. Acestea vor fi de două tipuri: trecere pietonală standard și trecere pietonală supraînălțată. Potrivit ASD, costul estimativ al unei treceri pietonale simple cu instalarea indicatoarelor și aplicarea marcajului rutier (alb-roșu) este de cca 36 mii de lei, iar al unei treceri pietonale supraînălțate este de aproximativ 80 mii de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *