Gata cu spălarea de bani cu ajutorul criptomonedelor. Acestea vor fi reglementate prin lege

Imagine simbol. Sursa: startupcaffe.ro

În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale sau criptomonedele. Asta prevede un proiect de lege, care a fost votat, în a doua lectură, de 59 de deputați, scrie bizlaw.md.

Astfel, se propune introducerea unor noțiuni noi privind ”moneda virtuală” sau ”furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit autorilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui sector și a riscului utilizării abuzive a monedelor virtuale cu scopul spălării banilor și finanțării terorismului.

De asemenea, proiectul de lege mai prevede modificarea cadrului legislativ intern în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor prin introducerea articolelor care vizează beneficiarul efectiv, persoanele expuse politic sau măsurile aplicate cu privire la țările/jurisdicțiile cu risc sporit desemnate de Grupul de Acțiune Financiară Internațională.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, proiectul de lege a fost elaborat în baza recomandărilor Comitetului MONEYVAL al Consiliului Europei și transpune o serie de directive europene din domeniu.

Expresul


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *