Fenomen astronomic neobișnuit. Mulți moldoveni au intrat în panică

Sursa foto: diez.md

Două seri la rând pe cerul nopții au putut fi observate 2 corpuri cerești. Punctele luminoase au fost planetele Jupiter și Venus, acestea au apărut pe cer foarte aproape una de cealaltă. Fenomenul este cunoscut ca fiind o conjuncție a celor două planete, transmite diez.md cu referire la CNN.

Jupiter s-a deplasat spre vest, în timp ce Venus s-a mișcat în direcția opusă, menționează reprezentanții NASA.

Conjuncțiile dintre planete se întâmplă frecvent, deoarece corpurile cerești orbitează unele cu altele în jurul Soarelui, în aproximativ același plan și urmăresc căi similare pe cerul nostru.

Cele două planete au apărut ca două faruri cerești separate doar de jumătate de grad, pe când ele se află, de fapt, la milioane de kilometri distanță una față de cealaltă. NASA a anunțat anterior că  miercuri, 1 martie că cele două planete urmează să apară pe cerul vestic, deasupra orizontului în jurul orei 18.58, pe măsură ce apusul serii se încheie pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii (SUA).

Cel mai bun moment pentru a observa conjuncția dintre Jupiter și Venus în SUA a fost seara devreme, dar cele două planete vor continua să apară apropiate pe cerul nopții joi, 2 martie, a declarat Robert Massey, director executiv adjunct al Societății Regale Astronomice din Regatul Unit. Conjuncția va fi vizibilă cu ochiul liber.

După Lună, Jupiter și Venus sunt în prezent cele mai strălucitoare obiecte de pe cer, potrivit lui Gianluca Masi, astronom la Observatorul Astronomic Bellatrix din Italia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *