Două întreprinderi sociale din Ungheni vor implementa inițiative comunitare cu ajutorul UE

Foto: PNUD

Trei întreprinderi sociale din regiunile Ungheni și Cahul vor beneficia de granturi în valoare totală de până la 60 de mii de euro, oferite de Uniunea Europeană, în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Acesta este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), transmite MOLDPRES.

Astfel, la Ungheni va fi dezvoltat magazinul online www.3debine.md și va fi amenajată o sală pentru activități sportive incluzive iar în Cahul vor fi oferite cursuri educative și de dezvoltare personală în cadrul unui Centru de IT și robotică pentru copii.

„Prin sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană, contribuim la dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor sociale din regiunile Ungheni și Cahul. Granturile oferite, alături de cele puse la dispoziție până acum în cadrul Programului nostru UE4Moldova: Regiuni-cheie, susțin dezvoltarea economică locală și națională, prin crearea de noi locuri de muncă. Vom continua să sprijinim cetățenii Republicii Moldova în realizarea obiectivelor de integrare deplină în Uniunea Europeană”, a declarat Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene la Chişinău, la ceremonia de înmânare a certificatelor de grant, desfășurată ieri.

„Potrivit statisticilor naționale, IMM-urile reprezintă 98% din totalul afacerilor și au oferit peste 60% din locurile de muncă din țară. PNUD va continua să sprijine antreprenorii din regiunile Ungheni și Cahul și din întreaga țară. Suntem inspirați de angajamentul și tenacitatea dumneavoastră de a investi eforturi în crearea de noi locuri de muncă și atragerea de investiții, pentru a contribui la reziliența economiilor locale”, a estimat Andrea Cuzyova, reprezentant rezident interimar al PNUD Moldova.

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD şi UNICEF.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *