Azi, 28 martie, va avea loc un fenomen astronomic care se întâmplă destul de rar

Sursa foto: realitatea.md

Azi, 28 martie 2023, va avea loc un fenomen astronomic care se întâmplă destul de rar: cinci dintre cele opt planete ale sistemului solar – Jupiter, Mercur, Venus, Uranus şi Marte –  vor fi vizibile împreună, aliniate pe cerul nopţii, scrie realitatea.md cu referire la mediafax.ro.

Acestea vor putea fi văzute după apusul soarelui, în toate colţurile lumii, Doar că doar Jupiter, Venus şi Marte vor fi uşor de văzut, Mercur şi Uranus vor necesita un telescop.

Alte alinieri planetare vor mai avea loc pe 11 aprilie şi pe 24 august 2023. Iar pe 17 iunie 2023, va putea fi observată şi alinierea dintre planetele Mercur, Uranus, Jupiter, Neptun şi Saturn.

Mercur este cea mai mică şi cea mai apropiată planetă de Soare din Sistemul Solar. Are o atmosferă foarte subţire şi o suprafaţă plină de cratere. Venus este a doua planetă de la Soare şi este adesea numită sora geamăna a Pământului, deoarece are o dimensiune şi o densitate similare cu ale acestuia. Marte este a patra planetă de la Soare şi este cunoscută ca Planeta Roşie, datorită culorii sale date de oxidul de fier prezent pe suprafaţa sa. Jupiter este cea mai mare planetă din Sistemul Solar şi a cincea de la Soare. Este o planetă gigantică gazoasă, formată în mare parte din hidrogen şi heliu. Uranus este a şaptea planetă de la Soare şi a treia ca mărime din Sistemul Solar. Este o planetă gigant de gheaţă, formată în principal din apă, amoniac şi metan.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *