Zeci de mii de familii vulnerabile din Moldova vor beneficia de asistență financiară de circa 5000 lei

Zeci de mii de familii vulnerabile din Moldova vor beneficia de asistență financiară de urgență, acordată în baza Memorandumului de înțelegere, semnat la sfârșitul anului trecut, între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și agențiile ONU. Din 27 ianuarie curent, a început plata ajutorului financiar de urgență, achitat din sursele Programului Alimentar Mondial (PAM), transmite Ministerul Muncii.

De menționat că, săptămâna trecută, partenerii au decis extinderea programului de la 6 la 7 luni, precum și a numărului de beneficiari.

Pe lângă cei 39.926 de beneficiari inițiali, vor fi incluse în program încă 16 mii de persoane vulnerabile, numărul total al acestora ajungând la aproape 56 mii.

Beneficiarii din lista adițională vor fi evaluați de comisiile locale, conform criteriilor stabilite și își vor primi banii odată cu încheierea procesului de verificare și aprobare.

Suportul financiar va fi acordat sub formă de plată unică, în valoare de 4900 de lei, prin intermediul Poștei Moldovei și a altor prestatori de servicii de plată, care operează cu Western Union.

Beneficiarii vor fi anunțați despre posibilitatea ridicării suportului financiar prin intermediul mesajelor telefonice scurte (SMS), în termen de 15 zile de la data primirii notificării.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la asistenții sociali din comunitățile dumneavoastră sau la linia telefonică fierbinte gratuită a Programului Alimentar Mondial – 0 8001 08 90

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *