Podcast / Mariana Iurcu, cândva – parte a diasporei, azi – muzeografă dedicată

Mariana Iurcu este muzeografă la Muzeul de Istorie și Etnografie „Dumitru Scvorțov – Russu” din orașul Călărași, dar și ghid de turism. Mulți ani la rând, a făcut și ea parte din diaporă, a gustat din pâinea străinătății, dar a revenit acasă. Iar de 8 ani se implică în dezvoltarea culturală a orașului și raionului Călărași.

Inițial a fost angajată ca și ghid, dar s-a pomenit că face cu totul altceva decât scria în fișa ei de post. Din entuziasm, s-a apucat să fac cercetări, să descopere anumite date „despre cine suntem, despre cum am evoluat – iar toate astea cumva au trezit în mine o dragoste în plus față de munca de la muzeu. Pe atunci eram doar o persoană ce ocupa postul respectiv, iar după ce am făcut și câteva săli expoziționale, cu tematici diferite, am cercetat prin arhivă, am adus documente, lucruri care să ateste anumite realități – am ajuns muzeograf cu acte în regulă”, spunea ea într-un interviu pentru Expresul, cu doi ani în urmă.

Vom afla chiar de la ea cum e să fii parte a diasporei, ce a determinat-o să revină acasă și cum reușește să se implice în toate…

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *