Pensionarii, persoanele cu dizabilități și familiile care întrețin persoane refugiate vor primi lemne din România

Sursa foto: Ministerul Mediului

Întreprinderile pentru silvicultură, subordonate Agenției „Moldsilva”, vor transporta, începând de astăzi, lemn de foc din România, prin punctele vamale Stânca-Costești și Albița-Leușeni. Primul lot cu lemn din România a ajuns deja în Republica Moldova

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) a achiziționat un volum de 2.100 m.c. de masă lemnoasă din România. Este o primă tranșă de lemn achiziționat din România, iar la necesitate vor fi contractate și alte volume, comunică Ministerul Mediului.

Potrivit Ministerului Mediului, lemnul va ajunge la primăriile din țară și va fi distribuit pensionarilor de peste 70 ani, persoanelor cu dizabilități, familiilor care au persoane refugiate la întreținere și centrelor de plasament.

Executivul de la Chișinău a solicitat Guvernului de la București să contribuie la acoperirea deficitului de lemn din rezervele Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Anterior, și alte organizații internaționale au contribuit la asigurarea cu lemn de foc a familiilor vulnerabile din Cahul, Soroca și alte localități.

Prin dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale, s-a permis consumatorilor noncasnici procurarea a până la 200 de metri steri de lemn de foc, din specii moi și rășinoase, pentru uz propriu.

 

Update: 03.02.2023

Un nou lot, format din 16 camioane cu lemn de foc din România, a ajuns în țara noastră. Acesta este transportat de întreprinderile pentru silvicultură, subordonate Agenției ,,Moldsilva”, prin punctul vamal Albița-Leușeni și urmează să fie distribuit la mai multe primării din raionul Cantemir, Taraclia și Cahul.

În primul lot cu lemn de foc din România, ce a ajuns în Republica Moldova la data de 1 februarie au fost aduși 110 metri cubi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *