Doi angajatori din raionul Ungheni și unul de la Călărași – în rândul celor mai buni angajatori ai anului 2022

Sursa foto: moldpres.md

Cei mai buni angajatori din Ungheni și Călărași au fost premiați pe 17 februarie, în cadrul unui eveniment organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.  Astfel, cei mai buni angajatori sunt SRL „Pinto Mold” și SRL „Costa Smeralda” din Ungheni și ÎI „Rața Iulia”  din raionul Călărași.

SRL „Pinto Mold” a fost premiat ca fiind angajatorul cu cei mai mulți șomeri angajați, direcționați de către STOFM. În timp ce SRL „Costa Smeralda” și ÎI „Rața Iulia” au fost premiați la categoria angajatorul care a implementat măsuri active de ocupare a forței de muncă (Legea 105/2018)

În total, au fost premiați 15 angajatori din Republica Moldova. Această premiere a fost făcută din perspectiva Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), iar principalele nominalizări au fost:

1) angajator cu cei mai mulți șomeri angajați, direcționați de către STOFM

2) angajator care a implementat măsuri active de ocupare a forței de muncă (Legea 105/2018)

3) angajator fidel în colaborare cu STOFM

4) angajator care a angajat migranți reveniți

5) angajator care a angajat mai mulți tineri șomeri cu vîrsta cuprinsă intre 16 ani-34 ani, direcționați de către STOFM.

6) angajator care a angajat mai mulți refugiați ucraineni

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), scopul evenimentului a constituit aprecierea și promovarea angajatorilor care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de tipul de proprietate, de forma organizatorico-juridică și de subordonarea departamentală sau apartenenţa ramurală, care s-au remarcat prin colaborarea activă cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) și implementarea practicilor pozitive în vederea angajării în câmpul muncii a șomerilor.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *