CNAM a alocat mai mulți bani pentru serviciile de intervenție timpurie la copii în 2023

Imagine simbol, sursa: noi.md

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a majorat finanțarea în anul 2023 a serviciilor de intervenție timpurie la copii. Astfel, în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală au fost planificate 16 milioane de lei, cu peste 11 milioane mai mult față de suma inițial contractată în anul trecut.

Această majorare a sumei contractuale a fost determinată de creșterea necesităților în servicii destinate copiilor de 0-3 ani cu nevoi speciale. În acest an, s-a majorat și numărul de prestatori contractați pentru acordarea intervențiilor timpurii la copii. Totodată, a fost extinsă aria de prestare a acestui tip de servicii acoperite de asigurarea medicală obligatorie. Ele vor fi oferite și în raioanele Ungheni și Cahul.

Din cei zece prestatori contractați la nivel național, șase sunt instituții medicale publice (Institutul Mamei și Copilului, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii, Centrul de Sănătate Criuleni, Spitalul raional Florești, Centrul de Sănătate Ungheni, Centrul de Sănătate Cahul), iar patru – asociații obștești (Centrul de Intervenție Precoce „Voinicel”, Asociația pentru Asistența Copiilor cu Deficiențe „ASCODE”, Asociația Obștească „Moldova AID”, Fundația „Tony Hawks Centru”) care oferă întregul spectru de servicii necesare copiilor cu nevoi speciale.

Pentru a beneficia gratuit de intervenții timpurii oferite de echipa multidisciplinară, părinții/îngrijitorii legali ai copiilor de 0-3 ani cu nevoi speciale urmează să se adreseze la instituțiile specializate menționate mai sus.

Printre obiectivele CNAM se numără sporirea accesului populației la servicii de sănătate, diversificarea spectrului acestora, precum și creșterea calității asistenței medicale. Pe parcursul anului curent, reprezentanții CNAM vor continua să monitorizeze modul de prestare a serviciilor de sănătate, astfel încât nivelul de satisfacție a cetățenilor față de calitatea asistenței medicale să crească.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *