VIDEO / În RM va fi implementat un sistem inovativ care va perfecționa procesul de documentare a încălcărilor rutiere, fără implicarea polițiștilor

Inspectoratul General al Poliției a anunțat despre implementarea unui sistem inovativ, numit ,,EUNOMIA TRAFFIC’. Acesta vine să perfecționeze procesul de documentare a încălcărilor rutiere, fără implicarea polițiștilor.

Este vorba despre o mașină inteligentă care va fi dotată cu cititor de numere și cameră de 360 grade, ceea ce permite constatarea tehnică și științifică a abaterilor comise în trafic din ambele sensuri de circulație, prin monitorizarea și scanarea numerelor de înmatriculare ale unităților de transport din trafic, iar ulterior fixarea automată a acestora.

Sistemul poate constata:

  • depășirea limitei de viteză
  • neacordarea priorității legale pietonilor
  • purtarea convorbirilor telefonice în timpul deplasării
  • încălcarea regulilor de oprire și staționare a vehiculelor
  • provocarea situațiilor accidentare
  • identificarea mijloacelor de transport care nu au fost supuse inspecției tehnice periodice
  • automobilele aflate în căutare, dar și alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

Sistemul a fost preluat în vederea sporirii capacității Poliției de monitorizare a respectării regulamentului circulației rutiere de către participanții la trafic, dar și dezvoltarea practicilor europene privind constatarea contravențiilor.

Mașina inteligentă va fi testată pe o perioadă de două luni. La intervale periodice de timp vom prezenta statistica încălcărilor constatate în trafic.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *