FOTO / VIDEO / „Fete din Moldova și Ucraina pentru pace și leadership” – un proiect de promovare a păcii

Peste 50 de persoane, printre care și refugiați, au venit miercuri, 18 ianuarie, la Bibiblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni, unde a avut loc evenimentul de încheiere a proiectului „Fete din Moldova și Ucraina pentru pace și leadership”, finanțat de Ambasada Canadei și organizat de Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Proiectul a fost dedicat tinerelor femei din Moldova și Ucraina din zonele afectate de conflict ce se află în Republica Moldova, care au fost îndrumate să devină lideri locali, promotori ai păcii și soluționarea conflictelor. Un număr total de peste 150 de moldovence și refugiate ucrainene din 10 regiuni a Republicii Moldova, printre care și Ungheni, au fost implicate în acest proiect.

La Ungheni, s-au implicat 16 fete și femei care au participat la sesiunile săptămânale de lucru în echipă, concentrate pe patru componente: pacea prin leadership, pace prin implicare civică, pace prin alfabetizare mediatică, pace prin cultură și exprimare artistică.

Proiectul s-a încheiat cu un concurs de desene „Pacea este mereu frumoasă”/Peace is always beautiful”, la care au participat peste 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani. Membrii juriului au fost chiar participanții la eveniment, care au votat, confidențial, desenul pe care l-au considerat cel mai frumos.

„Pacea este mereu frumoasă, mai ales prin ochii copiilor, deoarece ei sunt acei care văd lucrurile așa cum sunt ele, reale, adevărate și așa cum le simt ei. Prin desenele voastre, am văzut foarte multe lucruri care simbolizează pacea”, a menționat Diana Retcu, coordonatoarea proiectului, despre tema abordată în desenele copiilor.

Evenimentul s-a încheiat cu un flashmob, unde participanții au ieșit în stradă și au distribuit trecătorilor câte un simbol al păcii, aducând și câte un mesaj verbal de promovare a păcii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *