„Pașaportul Călătorului”. Turismul din Moldova are un pașaport, realizat de o călărășeancă

Sursa foto: Mariana Iurku

Turismul din Moldova are un pașaport, realizat de o călărășeancă. „Pașaportul Călătorului” este realizat de muzeografa și ghida de turism Mariana Iurcu. Ideea realizării broșurii „Pașaportul Călătorului” vine în contextul în care, autoarea a dorit să concentreze cât mai multe date și informații despre muzeografi, ghizi, voluntari de turism din Republica Moldova, care lucrează și promovează turismul prin ghidare și informarea turiștilor străini și băștinași.

Pașaportul are 30 pagini și „vă ajută să luați contactele cu ghizii, muzeografii din localitatea ta, promotorii și actorii în dezvoltarea industriei turistice de la Nord la Sudul Moldovei. Sau să fiți informați la muzeele ce sunt și Centre de Informare Turistică, să vă recomande locurile de vizitat precum destinații, obiective interesante, dar și multe alte curiozități”.

Broșura include muzeele din țară, numele muzeografului, un număr de telefon și adresă de e-mail. Broșura „Pașaportul Călătorului” poate fi oferită tuturor care vor să fie ajutați în călătoriile prin Moldova și nu doar.

În broșură, sunt incluși și ghizii de turism din satele Moldovei. Muzeografa Mariana Iurcu menționează că „realizarea acestui proiect ce s-a născut din călătoriile noastre, a echipei TURisto ACTIVisto ce s-au ciocnit cu această problemă din lipsa de informații, logistică și alte lucruri în ușurarea călătoriilor prin țară”.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *