Familiile vulnerabile din Rădenii Vechi vor fi mai protejate de eventualele incendii

Sursa foto: Primăria Rădenii Vechi

La Rădenii Vechi au fost instalate 13 detectoare de fum familiilor cu mulți copii, cele vulnerabile, pensionari și persoanelor cu dizabilități.

Detectoarele au fost instalate gratuit de către pompieri, impreună cu angajatele asistenței sociale si polițistului de sector. Potrivit autorităților publice locale, scopul instalării detectoarelor de fum este de a evita cazurile de intoxicaţie cu monoxid de carbon, dar şi izbucnirea incendiilor în locuinţe, minimalizând astfel riscul producerii unor tragedii.

”Această acțiune face parte din cadrul unei campanii de prevenire a incendiilor. Detectoarele de fum au fost procurate de primăria Rădenii Vechi. Pe lângă faptul că au fost  instalate gratuit, beneficiararii au primit și instrucțiuni de ultilizare din partea pompierilor”, a declarat pentru Expresul, Sergiu Postolachi, șeful Direcției Situații Excepționale din Ungheni.

Potrivit Verei Golan, primara localității Rădenii Vechi, astfel de acțiuni au loc deja de mai mulți ani. ”În anul 2022. de exemplu, au fost instalate, la fel, 13 detectoare de fum în special în casele familiilor vulnerabile”. a subliniat ea.

Menționăm că prețul unul detector este de circa 180 lei, iar administrația publică locală a cheltuit 2336 lei pentru procurarea a 13 detectoare de fum.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *