Pomul artificial de Crăciun îți poate da bătăi de cap. Cum să alegi un brad calitativ

Specialiștii au prezentat recomandări în alegerea pomilor artificiali de Crăciun și a decorațiunilor de iarnă, transmite moldpres.md.

Potrivit Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor, persoanele sunt îndemnate să se asigure că temelia bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.

Totodată, materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii, dar și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. De aceea, cumpărătorul trebuie să se asigure că nu persistă miros specific de substanțe chimice.

Culoarea decorațiunilor de brad și a crengilor de brad trebuie să se mențină pe toată durata de exploatare. Cumpărătorul poate verifica acest aspect prin trecerea ușoară a mâinii printre ramuri pentru a stabili rezistența culorii și calitatea extremității ramurilor.

Specialiștii îndeamnă persoanele să evite procurarea decorațiunilor din sticlă pentru a preveni eventuale accidente. La fel, nu se recomandă achiziționarea decorațiunilor care au părți mici și ar putea fi periculoase pentru copii, dar si pentru animalele de companie.

Cumpărătorii sunt atenționați că decorațiunile pentru brad nu sunt considerate jucării pentru copii, în sensul Reglementării tehnice privind siguranța jucăriilor. Acestea nu dispun de declarație de conformitate și nu sunt supuse evaluării obligatorii care să asigure inofensivitatea lor.

După procurarea pomilor de Crăciun și a decorațiunilor de iarnă este necesar să fie respectate indicațiile producătorului privind modul și locul de amplasare a acestora.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *