Persoanele cu probleme de văz din raionul Călărași au primit în dar colete alimentare

Tradițional, cei 143 de călărășeni cu probleme grave de văz consemnează, în fiecare sfârșit de toamnă, Ziua Internațională a nevăzătorilor. În acest an, potrivit președintelui organizației raionale, Vasile Carp, slab-văzătorii nu s-au întrunit la o conferință a lor, așa cum era tradiția, în schimb însă, fiecare membru a primit în dar câte un colet alimentar.

”Acțiunea de distribuire a pachetelor cu alimente a fost posibilă grație sprijinului pe care ni l-a oferit Consiliul raional Călărași, în contextul Zilei Internaționale a Nevăzătorilor. Din banii alocați Organizației teritoriale Călărași a Societății Orbilor din Republica Moldova, a fost posibilă achiziționarea, pentru fiecare membru, a câte un pachet alimentar în sumă de câte 200 de lei, cu: zahăr, hrișcă, mazăre, paste, făină, dar și conserve”, a declarat Vasile Carp.

Potrivit celui care deja de 21 de ani este președintele organizației teritoriale, oamenii au primit darul cu mare bucurie. ”Pentru persoanele nevăzătoare aceste colete sunt foarte binevenite, mai ales în contextul economic actual. Periodic mai reușim să le oferim haine, inventar medical, ochelari pentru vedere, dar resurse pentru a procura produse alimentare se întâmplă foarte rar să reușim să identificăm”, a mai adăugat Vasile Carp.

Doina Chicu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *