După 11 ani, municipiul Ungheni este din nou Capitala Tineretului

În 2023 Ungheniul va fi Capitala Tineretului! Acest titlu vine în urma eforturilor depuse de Primăria municipiului Ungheni și organizațiile obștești, care sunt un partener de nădejde al autorităților publice locale. Proiectul elaborat a acumulat cel mai mare punctaj (531 față de 509), astfel că Ungheniul a fost declarat câștigător al concursului „Capitala Tineretului 2023”, anunțat de  Ministerul Educației și Cercetării.

Printre evenimentele majore, programate în cadrul Capitalei Tineretului 2023, se numără: Maratonul tinerelor familii pentru sănătate, ECO-Inovation Hackathon, Forumul Internațional „Tinerii – ambasadorii participării civice”, Cursul de instruire privind managementul proiectelor, Școala de jurnalism, Gala tinerilor activi, diverse competiții și concursuri, initiative comunitare etc. Va fi un an sub semnul tinereții și al tineretului.
„Menționăm capacitatea de implementare și infrastructura locală dezvoltată… Referitor la experiența autorităților administrației publice locale în implementarea proiectelor de tineret, municipiul Ungheni are numeroși parteneri”, se arată în procesul-verbal al comisiei de evaluare, prezidată de Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Reamintim că Ungheniul a fost prima localitate din Republica Moldova, desemnată Capitala Tineretului încă în 2011 și iată că, după 11 ani, acest titlu vine din nou la Ungheni.

Notă: Capitala Tineretului reprezintă o iniţiativă inspirată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret.

Localitățile deținătoare ale titlului ,,Capitala Tineretului”

Anul

Localitatea

2011

mun. Ungheni

2012

mun. Cahul

2013

or. Ialoveni

2014

or. Soroca

2015

or. Sîngerei

2016

or. Ialoveni

2017

s. Varnița (din raionul Anenii Noi)

2018

mun. Cahul

2019

s. Costești (din raionul Ialoveni)

2020-2021

s.Sipoteni (din raionul Călărași)

2022

or. Ștefan Vodă


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *