Moldova ar putea rămâne iarăși pe întuneric

Imagine simbol, sursa foto: valentinavdm.ro

Moldelectrica a raportat perturbații ale sistemului de electricitate pe fondul unui atac masiv cu rachete al trupelor ruse asupra Ucrainei. Întreprinderea atenționează că sunt posibile deconectări.

Rusia a lansat astăzi peste 100 de rachete asupra Ucrainei în atacul de luni, potrivit The Guardian.

Apărarea antiaeriană ucraineană a reușit să doboare o parte din rachetele care se apropiau. Până în prezent, au fost raportate patru interceptări în regiunea Harkov, una în Dnipro și una în Poltava, fiind raportate și alte explozii în alte părți care ar putea fi interceptări ale apărării aeriene.

În acest context, autoritățile din stânga Nistrului afirmă că toate localitățile controlate au curent electric. În același timp, unii locuitorii ai regiunii raportează că nu au acces la internet.

În urma atacurilor cu rachete de astăzi, în regiunea Odesa a pornit un incendiu devastator. Iar în urma atacurilor din regiunea Zaporojie au fost înregistrați cel puțin 2 morți și 2 răniți.

Ultima oră

Ministerul Afacerilor Interne anunță că a fost descoperită o rachetă în apropierea orașului Briceni:

„În urmă cu puțin timp,  în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție. În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona comisariatelor Briceni și Ocnița”, transmit reprezentanții MAI.

Potrivit acestora, în acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *