Incendiu la Sinești. Propietarul a avut nevoie de îngrijiri medicale

Sursa foto: IGSU

În seara zilei de 27 decembrie, pompierii au fost alertați pentru a lichida un incendiu, care a izbucnit într-o casă de locuit. Cazul a avut loc în jurul orei 17:03, în localitatea Sinești, raionul Ungheni.

Pentru lichidarea arderii la fața locului au fost trimise două echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că acoperișul casei cu suprafața de circa 150 m2 a fost cuprins de flăcări. Angajații IGSU au reușit să lichideze focul către ora 17:56, iar în consecință au fost afectate mai multe bunuri materiale din interiorul locuinței, dar și circa 20% din acoperișul casei.

În urma incendiului, proprietarul, un bărbat în vârstă de 60 de ani a primit arsuri ușoare pe suprafața corpului în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizând substanțe ușor inflamabile. Astfel, la fața locului a fost alertat și un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă, care a acordat bărbatului îngrijirile necesare. Transportarea acestuia la spital nu a fost necesară.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase. Totodată, persoanele sunt rugate să nu suprasolicite sobele de încălzit și să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *