Fetele și femeile din Ungheni au combătut stereotipurile și percepțiile legate de violența în bază de gen

Stereotipurile și percepțiile legate de violența în bază de gen, dar și impactul acestora asupra fetelor și femeilor, au fost pe larg discutate și dezbătute în cadrul unui atelier de discuții ”Dezbatem stereotipurile”.

Zece fete și femei interesate de subiectul abordat au participat la atelierul de discuții, care s-a desfășurat pe 2 decembrie, la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni. Discuția a avut loc în cadrul campaniei „Împreună împotriva violenței asupra fetelor și femeilor”, lansată de ziarul Expresul.

Astfel, au fost dezbătute unele stereotipuri care circulă încă în societatea noastră. Participantele au intervenit cu argumente, au oferit exemple și au propus unele soluții, ca aceste stereotipuri înrădăcinate de secole în cultura noastră, să fie diminuate prin informarea și instruirea populației.

Totodată, au identificat caracteristicile și calitățile pe care le au atât femeile, cât și bărbații, dar și-au format unele concluzii despre faptul toți oamenii sunt liberi să-și dezvolte abilitățile profesionale fără să fie limitați de stereotipuri și prejudecăți.

„Cu toții putem și trebuie să încurajăm fetele și femeile să raporteze orice caz de violență. Mereu exista o portița de salvare indiferent de situație. Este important să înțelegem că violența este rezultatul lipsei de educație, lipsei de valori spirituale. De aceea, să luptăm împreună pentru eliminarea violenței și combaterea sterotipurilor”, și-a exprimat punctul de vedere, Natalia Boghean, una dintre participante la atelierul discuții.

O altă participantă, Tatiana Nazîru este de părere că într-o societate modernă și democratică, șanse pentru combaterea violenței asupra fetelor și femeilor sunt foarte mari. „Combaterea violenței poate fi realizată, în primul rând, prin perfecționarea legislației, căci dacă legislația este perfectă, atunci și acțiunile oamenilor vor fi perfecte”, a subliniat ea.

Campania „Împreună împotriva violenței asupra fetelor și femeilor”, lansată de ziarul Expresul, are scopul de a contribui la reducerea numărului de cazuri de violență asupra femeilor și fetelor.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *