”Copilul problemă” – un film care va fi proiectat în patru instituții de învățământ din raionul Ungheni, la sfârșitul săptămânii

Sfârșitul de săptămână se va încheia altfel pentru elevii din gimnaziile din Valea Mare, Manoilești, orașul Cornești și Liceul „Gheorghe Asachi” din Ungheni. Sîmbătă și duminică  va fi proiectat filmul „Copilul problemă”, după cum urmează:

Sâmbătă, 10 decembrie:

Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, mun. Ungheni – ora 13.00
Gimnaziul „Dimitrie Cantemir”, or. Cornești – ora 14.30

Duminică, 11 decembrie:

Gimnaziul „Andrei Chivriga”, Valea Mare – ora 13.00;
Gimnaziul Mănoilești – ora 14.30.

Proiecțiile sunt gratuite  pentru copiii cu vârsta 12+ și sunt realizate cu suportul Moldox Festival.

După film, va urma o discuție despre relațiile puternice și speciale care se creează între copii și adulți, despre responsabilitatea specialiștilor în a soluționa astfel de cazuri și despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi iubiți și înțeleși.

Despre film:

La nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenții sociali numesc un „copil-problemă” și ea nu simte că ar dori să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei! Specialiștii în protecția copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la Micha, un psiholog specializat în managementul agresivității, care o însoțește pe Benni la școală, și atunci, o rază de speranță își face apariția.

Premiat cu Ursul de Argint – Premiul Alfred Bauer pentru inovație în cinematografie, filmul Copilul-problemă (System Crasher), al regizoarei Nora Fingscheidt, va fi proiectat (în limba română) în acest weekend în patru localități din raionul Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *