A fost aprobată finanțarea pentru podul Ungheni (România)-Ungheni (Republica Moldova)

Foto: www.jurnal.tv

A fost aprobată finanțarea pentru construcţia Podului rutier Ungheni (RO) – Ungheni (MD) proiect depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility CEF) în valoare de circa 16,5 milioane de euro. În scurt timp, urmează începerea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor, transmite moldpres.md cu referire la surse de la Ministerul Transporturilor de la Bucureşti.

Principalele caracteristici prevăzute sunt: 261,20 m lungime pod nou peste Prut; 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II); 8 m lățime parte carosabilă; 1 km lungime traseu; 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură; punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor

„Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, precum și frățești, dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane”, potrivit sursei citate.

Podul face parte din proiectul Autostrăzii A8 și va avea și punct de trecere a frontierei. „Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova)”, conform ministerului amintit.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj prin care salută aprobarea finanțării pentru lucrările de construcție a podului ce va conecta orașul Ungheni din Republica Moldova și comuna Ungheni din România.

„Parteneriatul moldo-român dă roade: curând va începe construcția podului de la Ungheni. Ieri autoritățile de la București au anunțat aprobarea finanțării în valoare de 16,5 milioane de euro pentru construcția podului rutier de peste Prut, care va uni cele două localități Ungheni de pe cele două maluri ale râului”, a declarat Președinta Maia Sandu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *