Trei loturi de pește congelat cu paraziți riscau să ajungă pe mesele grădinițelor, școlilor și centrelor de plasament

Sursa foto: ansa.gov.md

Trei loturi de pește congelat neconform, în care au fost detectați paraziți vizibili neviabili pe rămășițele de viscere au fost depistate de către inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cadrul unităților de tip închis cum ar fi: grădinițe, școli și centre de plasament.

Potrivit ANSA, au fost prelevate probe de produse alimentare, materie primă, inclusiv pește congelat, utilizate în organizarea procesului de alimentație.

În urma obținerii rezultatelor de laborator, conform prevederilor legale, peștele neconform a fost retras și s-a recomandat înlocuirea acestuia cu unul conform.

La moment, potrivit trasabilității, de către inspectorii Agenției au fost inițiate controale inopinate la producătorii/importatorii de pește neconform, întru verificarea loturilor și luarea măsurilor ce se impun.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită administrației unităților de alimentație publică din grădinițe, școli, centre de plasament etc. să dea dovadă de vigilență la recepționarea produselor alimentare privind corespunderea calității acestora cu actele de însoțire, pentru a preveni pătrunderea în alimentația cetățenilor a produselor alimentare neconforme.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *