Organizația Națiunilor Unite va acorda un ajutor suplimentar familiilor defavorizate din Republica Moldova

Circa 40 de mii de familii defavorizate din Republica Moldova vor beneficia de un ajutor suplimentar, oferit de Agenţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) care activează în ţara noastră. Este vorba de familii aflate în situaţii deosebit de critice – familii cu trei şi mai mulţi copii, femei însărcinate, persoane cu dizabilităţi, cu venituri mici, alte categorii sociale vulnerabile.

Aceste 40 de mii de gospodării vor beneficia de 700 de lei, timp de 6 luni.

Beneficiarii vor fi identificaţi de comisii speciale la nivel local, iar asistenţii sociali comunitari vor fi secretarii acestor comisii. „Este vorba de bani extrabugetari, care vin din exteriorul ţării în calitate de ajutor suplimentar la cel oferit de stat. Or, acesta nu e un proiect unic, ci un proces flexibil, care va derula în funcţie de situaţie şi nevoie. Asta înseamnă că dacă va avea succes, Agenţiile ONU donatoare vor majora sumele”, a menționat Marcel Spatari, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) va acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul. Asigurările au fost date de către Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, care a avut, în martie curent, o discuție cu şefa statului Maia Sandu.

ONU are în Republica Moldova 29 de agenţii.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *